Thursday, April 5, 2007

Yârim Istanbul Gel Öpeyim Gerdanindan

Gecen cuma'dan beri Istanbuldayim...

Belki de en dogrusu abimlerdeyim demeliyim :) cunku Istanbul'dan cok onu, esini ve en onemlisi yegenimi gormeye geldim ben :)


Bir sene sonra tekrar, yeni bir ulkede, yeni bir sehirde ve yeni guzelliklerle bulustuk :)

Yegenim- canimin ici, 16 aylik olmusss.. en son biraktigimda 4 aylikti..
Hala bile diyor ama kafasina esince :(
Sanirim cok fazla baski yaptim ve o kelimenin ne kadar degerli oldugunu anladi ki serseri kiz, keyfine gore bir "ALA" dio ve kikir kikir gulmeye basliyor benim eriyen yuregimi gorunce :)

Gozumden uyku akmasina ragmen azcik daha yazicam...


Guzel ulkemin bu cok guzel sehri beni gene buyuledi. Enerjisi, kaosu, tarihi ve hatta tozu topragi- her ne kadar bazen beni endiselendirse de- benim İstanbulun ne denli degerli bir sehir oldugunu bir kere daha hatirlamami sagladi..
Ay cok fena uykum geldi.. kac gundur geceleri giriyorum bloga birseyler yazayim diye ama iki dakkadan fazla dayanamamistim bugune kadar.. Bugun azcik da olsun yazdim ya, bu benim icimi bir hafta ferah tutar, sonra gene baslarim "of yazicak o kadar da cok seyim var ama neden zaman bulamiyorum" demeye :(
Mesela bir tadimlik veriim ben:

Ankara etnografya muzesinden bahsetmek istiyorum;
Antep yemeklerinden ve bir kac tane de tarif verme niyetindeyim;
Yegenimle yasadigim bu guzel anlari paylasmak istiyorum sizlerle ve belki bir yuz gorumlugu karsisinda bir foto bile koyabilirim ehe ehe :D;
2,5 sene sonra gordugum elimize dogmus olan kuzenimin oğlu ve bunun yarattiği "yaşlaniyoruz biz" psikolojisini de ele almak istiyorum bilare;
gorusebildigim -cocukluk diyecegim artik- arkadaslarimi (ee nerden baksan 16senelik arkadaslarim) gormemin bana verdigi mutluluktan da bahsetmek lazim.. lazim da lazim..
ay daha cok sey var yazmak istedigim ama zaman bulamiyorum zamaaaaaaaaaaaan :P

6 comments:

Sweety said...

asliciim merhaba, yazacagin seyleri sabirsizlikla bekliyorum ve fotografta gormek istiyorum valla ozledim istanbulu bende. sevdiklerimi ozledim...En cokta ozlem duymamayi ozluyorum belkide. Surekli hayatimin arkasinda artik ozlem gibi bir fon var. Oranin keyfini cikar bolbol opuyorum sevgiler. Bol mutlu ve enerjili gunleer...Bu arada Belcikayada bahar geldi hava harika:)

Asli A. said...

Selam Sweetycim :)

Valla cok iyi geldi Turkiye'de olmak, dedigin gibi ozlem gidermek cok guzel ama.. bir ozlem gider diger ozlem gelir of of :(
bak ben bruksel'i, evimi ozluyorum simdi de :) (ama esim de benimle olsaydi ne kadar ozlerdim bruksel'i bilemiorum dogrusu :P)

Sonunda bruksel'e bahar gelmis olmasina da cok sevindim, ne yalan soyliim bahar aylarinda o yemyesil bruksel de pek bir guzel oluyor, dogru degil mi?

Sevgiler,
Asli.

Sweety said...

Kesinlikle aslicim sehir disina cikinca arabayla giderken atlar kuzucuklar heryerde ve beni cok mutlu ediyorlar. Havada istanbulun havasindan sonra sana kesin cok cook temiz gelecek. Sen ne zaman geleceksin gelince haberleselim olurmu canim sevgiler, optuum:)

Anonymous said...

Gez bakalım Hanım, Ankara, İstanbul... ooohhh!! Yarasın valla bitanem. Ama unutma ki Brüksel seni özlüyor...

Asli A. said...

Kocaciiim :)
Ankara'da seni ozluyor..hemide cok cok :(

Anonymous said...

Aglatma beni aglatmaaa, bu resim konulur mu, resme bakilir da derin ic gecirilmez mi?? Mailine baktim ama goremedim sitende. Bana mail atar misin uygun bir ara, sayfamda yazili...