Saturday, October 13, 2007

Izaka-ya aka ISA KAYA :)

Nedense, cumartesinden yazdigim bu yaziyi bir turlu yayinlayamadim :(( elime mi yapisti yoksa daha yazacak birseylerim vardi da yazamadigimi dusundugum icin mi beklemede tutuyorum tam da cozemedim.. eksik de olsa, yayinladiktan sonra "aaa sunlari da yazacaktim bak, ya da bak yanlis yazmisim" diyecek olsam da, artik zamani geldi ve geciyor bu yazinin..

Buyrun: Izaka-ya!!


Bir arkadasimizin veda yemegi vesilesiyle Cuma aksami cok guzel bir restoran kesfettik :)

Icerisinin tiklim tiklim dolu oldugu sade bir yer dusunun... Yemeklerin uygun fiyatli ama cok lezziz oldugunu hayal edin ve en onemlisi ahcinin ve garsonlarin yanisira, musterilerin buyuk bir kisminin da japon oldugu bir lokanta sizce ne anlama gelebilir?? :)))

Eveeet.. Sanirim otantik bir japon lokantasi oldugu hakkinda hemfikir olabiliriz..


Lokantayi ayarlayan arkadasimizin, burayi bruksel'deki en iyi japon oldugunu idda eden bir asya mutfagi sevdalisi tarafindan kesfettigini soylemesiyle, zaten agzimizin sulari akmaya baslamisti bile.. Nitekim, hakliymis :))

Menusunde Sushi yok ama onun yerine siparis ettigimiz ton sashimisi muazzamdi, agzininda eriyordu adeta :)). Yedigimiz diger butun yemeklere de 10 puan verdik ve favori lokantalarimizdan biri oluverdi bile.. oyle ki, pazar aksami bile hadi gene gidelim dedik ama maalesef kapaliymis :((. Bu hafta ici bir kere daha kesin gideriz zaten.. hmmm... yazarken bile agzimin suyu akmaya basladi bile :P. Japon mutfagini sevenlere siddetle tavsiye edilir diyecegima ama zaten butun yazi lokanta hakkinda olmasi ne kadar tavsiye edildigini kendinden belli ediyordur

Merak edip denemek isteyenlere adresini de verelim hemen:
Avenue Louise'in Vleurgat'la kesitigi sol kosede (sehir tarafindan gelirken-ya da vleurgatin Flagey'ye giden tarafinda hemen kosede). Rezervasyon yapin gitmeden, cok kalabalikti bizim gittigimizde...
Izaka-ya
Tel. : 02.648.38.05
Chaussee de Vleurgat 123
Ixelles

No comments: