Friday, March 12, 2010

Kinshasa la Belle



Bavulumu hazırlamakla meşgulüm şu an... Bir heyecan sardı gene beni, anlatamam!

İlk yurt dışı işim olduğu için zaten stress katsayım tavanlarda!! Bir de 6 sene sonra gelin gittiğim, çok güzel anılar toplayarak döndüğüm Kinshasa'yı tekrar görmek var ki... o da ap ayrı bir heyecan sebebi!! :)

Yeşilini, sıcağını, 32 diş gülen insanlarını, maman turquie olmayı, gök gürlediğinde bütün hücrelerimin de titremesini, Maman colonel'in muhteşem ötesi tavuğunu yerken dinlediğimiz güzel kongo şarkılarını (aşağıdaki "la femme de mon patron" her gittiğimizde dinlediğimiz şarkıydı) ,cosa cosa dedikleri enfes jumbo karideslerini, Papa Wemba'nın, Werrason'un şarkılarını, kongo'nun kıvrak danslarını, skol-tindika lokito'yu ;)

Ama en önemlisi: mutlu olmak için ne kadar aza ihtiyacımız olduğunu...






Heyecanlıyım arkadaşlar, çoook heyecanlıyım :)


3 comments:

erhan said...

Merhaba Aslı,
Eylülden itibaren Kinşasada yaşamaya ve çalışmaya başlayacak biri olarak bloglarda kinşasayı ararken bir çeşit hazineyle karşılaşmış gibi hissediverdim yazdıklarını okumaya dalınca. sanki tebessüm eden harflerle yazmışsın. "bir alem" olmuş blogun, gezmeye devam etcem sonra. Kinşasada sanırım iki yıl kalcam. Maman Turquie'nin selamını söylerim.

Asli A. said...

Erhan,

Eminim tebessümle dönersin sen de Kinshasa'dan :)

Orası bambaşka "bir alem". Umarım herşey çok güzel geçer. Sormak istediğin bir şey olursa çekinme, seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

(sormadan duramam: hariciye mi yoksa?)

erhan said...

Dileklerin için çok teşekkürler Aslı. Keyifli yazılarla dolu blogsayfan için de teşekkürler.

Yerine gideceğim arkadaşım yardımcı olmaya çalışıyor, sağolsun. Konuştuğum çoğu kişide eksik olan bakış açısını sunmuş olman benim için fazlasıyla yeterli. En önemlisi de bu sanırım. Yine de aklıma takılan ya da yorumunu almak istediğim birşey olursa sorarım. Senin de oralardan bir isteğin olursa yardımcı olmaya çalışırım, avec plaisir bien sûr :)

(doğru tahmin tebrikler :), idari ataşe olarak gitcem)