Wednesday, October 24, 2007

Cin yemek icin Anvers'e gidilir

Uzun zamandir cin yemegi yememistik gene ve Zeynep'in gelisini de firsat bilerek gecen pazar aksami haydin Anvers'e gidelim dedik :).

Anvers'teki cin mahallesini kesfimiz, Bruj'de denedigimiz butun cin restoranlarinin kotu olmasi ve "yahu hic mi guzel cin lokantasi yok bu memlekette?"diye hayiflanirken, belcika rehberlerinden birinde Anvers'in kucuk cin mahallesini okumamiza borcluyuz (duyan da kocaman bisi sanacak, garin arkasinda aslanli bir sokak sadece). Bizim de nasil bir cin yemegi cektiyse canimiz, bastik gittik Anvers'e gene yagmurlu bir aksam ustu (muhtemelen yagmurluydu ve muhtemelen bir aksam ustuydu... attim ama tutma orani %90 :D)

Anvers'teki aslanli cin sokaginda adim basi cin ve asya lokantalari olmasina ragmen biz kedinin kasap vitrinine yapismasi misali dayadik kafamizi, lokantalarin icine bakiyoruz.. hani belki denemeden de sirf bir bakisla anlariz hangisi iyi hangisi kotu diye :D Nitekim.. anladik valla :)))


Bir cin lokantasinin otantik cin yemegi yaptigini vitrininden nasil anlarsiniz dersimize hosgeldiniiiz :P. Efendim, eger musterilerin cogu cinli ve menusunde veya kapisinde birsuru cince yaziyorsa, hic supheniz olmasin, o lokanta iyidir :D . Denenmis ve onaylanmistir :)))
E genelde yabanci mutfaklar bulunduklari ulkenin damak tadina bir sekilde uyum sagliyor ve sundugu yemekler alistigimiz veya bekledigimiz gibi olmuyor heryerde... Eminim cin'e gitsek cok zorlaniriz ilk basta.. "ama bu benim yedigim pekin ordegi deeel kiii" diye garsona mizmizlaniriz bir de abidik gubidik bir pekin ordegi getirdiginde :P. Benimki de misal hani.. bir pekin ordegi ne kadar farkli olabilir ki diyecegim ama ben buna benzer laflarimi genellikle yutarim.. "Hmm evet, olmamis bu" sozum pek bir meshurdur :P..

Herneyse, eger caniniz guzel bir cin cekerse, Anvers'teki Oriental Delight restoranini siddetle tavsiye ederiz.. Pazar aksamlari da aciktir haberiniz ola :)

Bi de bizim favorimiz, Salt and Pepper Prawn cok guzeldir... bana bir porsiyon yetmiyor valla :(


Gitmek isteyenler icin:
Anvers Merkez tren istasyonunun hemen arkasinda, Anvers hayvanat bahcesine giris tafafindaki meydanin (otobus duraklari var) hemen karsidinda kocaman bir modern bina var (turuncumsu). Gari sirtiniza aldiginizda, o binanin solunda aslanli bir sokak var.. iste oradan giriyorsunuz ve sag kalidirimda epey ileride Oriental Delight lokantasini goreceksinizzz.. Bir suru baska lokanta var bu sokakta, biz digerlerini denemedik bile.. ama icinde en cok kendi vatandasi olan burasiydi :) Pisman degilizzz !!!

5 comments:

Sweety said...

ayrıca o sokak gezmek içinde güzel. bir sürü uzak doğulu var. dükanlar falan eğlenceli dimi aslıcım.

Gizem said...

Heheee biz de gezici olarak turlamistik.
Cok iyi yapmissiniz, sefaniz olsun

Asli A. said...

bir kizlar matinesinde anvers'e cin yemege gidelim :P

Anonymous said...

Neee, cin yemek mi?
Ben yemem. :) :)

Anonymous said...

Anvers'te bir de
Turk yemegi yiyelim derseniz,
bize buyrun ...