Saturday, February 23, 2008

Sevgili Gunluk,

Bu aralar acayip bir agirlik var ustumde, boyle miskin, tembel ve keyifsizim.. Olmamak icin de butun sebeplere sahibim halbuki.. anlamadim gitti :(

Spor desen yapiyorum, hem de keyif alarak, ertesi gunku kas agrilarim dilimden dusmese bile cok hosuma gidiyo efor sarfetmis olmak.. tek sorunum, spor salonum toplu tasim ile 25 dakika uzaklikta olmasi. Birtek, cantayla 1 saatlik gel git yapmak gozumde buyuyor ve haftanin her gunu gidebilecekken, haftada 3 kezden fazla gidemedim daha!? Hosuma gitmiyor bu durum ama degistirmek icin de pek bir sey yapmiyorum su son gunlerde >:( Simdi guzel bir de bahane bulacagim, arabasizim diyecegim ama utaniyorum, derler sonra annenin karnindan arabali mi dogdun diye? diyemiyorum iste o yuzden..

"Butun gun evdeyim, cok sIkIlIyorum, Desperate Housewife'lik canima tak etti" desem? Diyemem cunku cok sevdigim arkadaslarim oldu burada, hatta Belcika'dan gidince Woluwe cetemizi ozleyecegim cok, buna altin gunu misali toplastigimiz diger arkadaslarim da dahil, guzel dostluklar yakaladim burada, belli bir yastan sonra bulamayacagimi dusundugum.. "Sorunsuz" yasamayi da ozleyecegimi biliyorum.. ama butun bunlara ragmen gene de bir eksiklik.. Cok keyifsizim, uyuzum hatta!! Simdi bunu annem okursa diyecegi ilk sey: "sen bir cocuk yap, butun sikintin gecer" belki de hakli, belki de cocuk yapmadan once hissedilen bir eksikliktir bu?? belki de biolojik saatim beni durtuyor ?? belki de yeni bahaneler gene bunlar?

Diyecegim Belcika'nin havasi beni boyle yapti, gene diyemem... Yigidi oldur, hakkini yeme! Kuresel isinma eksik olmasin (sevineyim mi sevinmeyim mi bilemedim ama) havalar cok guzel bu son bir-iki aydir. En fazla bir iki gun kapali oluyor, sonra gene butun gun masmavi bir gokyuzu... Daha ne olsun? Evde gunesle kose kapmaca oyunuyorum!

Ilker'e kizdim desem, beni uzuyor desem... Oyle bir sey de yok ki sinirimi ona odaklayabileyim, gunah kecisi ilan edeyim.. O da beni neselendirecem diye yorgun argin gelse bile binbir saklabanlik, incelik yapiyor :) Canim benim..

Vatan Millet Sakarya desem, "bir sor, bin ah isit" durumdayim o ayri.. Ama kendimi bildim bileli hep boyle olmustur. Bir kere bile olsun, bilincli bir vatandas oldugumu dusundugumden beri "tamamdir, gelecek nesillere parlak bir ulke ve gelecek birakacagiz" diyememisimdir... Al birini vur oburune, Ulke'yi dusunen yok ki benim gozumde!

Ha belki de ben entegre olamadim buralara ondan bu kadar canim sIkkIn desem, kardesim ben entegre olamayacaksam kim entegre olacak o zaman diyesim geliyor kendi kendime. Kimseden ustun gordugumden degil kendimi ama 30 senelik bir hayatin 18 senesi yurt disinda gecti.. hala entegrasyon sorunu cekiyorsam, ayip bana!

Sebebim yokken niye boyle miskin ve uyuzum onu anlamaya calisiyorum.. niye iki dakka once neseli ve enerjikken birden bire karamsar ve depresif oluyorum, hersey canimi sIkIyor, aksi bir insan oluveriyorum?? Mevsim degisikliginden diyecegim ama bahar aylarinda tam tersi olmaz mi? Sen sakrak, kuslar bocekler "La La" dolasmam gerekmez mi?

Belki de kendimi suclu hissettigimdendir. Yapacagim diye kendime soz verdigim seyleri hala bitirmis olmamaktan oturu, ustumde bir yuk var ki altinda ezilmekten iki buklum oldum. Iste, aslinda butun sorunlarimizin cevabi da icimizde, butun sIkIntilarin nereden kaynaklandigini da biraz kendimizi dinlemeye baslasak buluveriyoruz eninde sonunda.. Sadece kabullenme sureci azcik aci veriyor, bildigimizi bildigimiz anda ustune gitmemiz gerektigi icin o ani surumcemede birakiyoruz.Benim icin su an sucluluk sureci soz konusu... kendimi sucluyorum ve tembel teneke modumdan cikmam gerektigini bildigim icin ve bu modda biraz uzun kaldigimin farkinda oldugum icin de, kendimi sevimsiz ve uyuz bir hale sokuyorum.. benim kavgam kendimle!

Resmen bir Mea Culpa yazisi oldu bu da.. Daha dogrusu, hala gunluk tutuyor olsam, 10 sayfadir dallanip budaklandirip gene bunlari yaziyor olacaktim.. Gunluk yerine iki senedir Bloguma yaziyorum aklima gelen herseyi, kendimi incelemek disinda... Belki bunun eksikligi de olabilir benim canimi sIkan.. Rahatlayamiyorum.. Elim kalem tuttugundan beri, ne zaman canim sIkIlsa sayfalarca yazar ve rahatlardim.. sacma sapan seyler de yazardim ama son noktayi koymadan once, rahatlamis ve asil derdimin kabul etmekte zorlandigim bir sey oldugunu anlamis olurdum.. Mesela su an hissetigim gibi hafiflemis hissederdim. Soyle bir silkinip, ustumdeki agirligi atmis olurdum... Aklima birden dun aksam gene Star Trek seyrederken (Voyager), Kaptanin soyledigi bir cumle geldi.. aslinda iki ama ben birlestirdim.. dusunmeden de edemedim dunku bolumden sonra..

"Korku duygularimizin en durustu. Var olma sebebi ise, yenilmek."

Su yaziya bile star trek girdi ya :) helal olsun :D

****

Bir aralar Bioritm olayina takmistim, donemsel olarak girip bakardim.. bu ustumdeki agirlik ve karamsarligi birden baska sebeplerle aciklamaya calisirken yeniden aklima geldi su bioritim.. Google'da arama yapinca sayfalarca bedava bioritm olcen siteler cikiyor, asiaflash isimli bir site'nin burc yorumlarini takip ederdim eskiden (cin astrolojisini de) oradan buldum gene asagiya koydugum bioritim tablomu.. fala inanma falsiz kalma misali :) - ben fransizcasini koydum, bazi arkadaslarima pratik olur iste ;) yoksa site'nin ingilizce versiyonu da var merak edenler icin.

Votre biorythme du 23 Février 2008
Votre date de naissance : 30 Avril 1977



  • La courbe bleue représente l'état de votre capacité physique, la rouge l'état de votre capacité émotionnelle et la verte celui de votre capacité intellectuelle.

  • Une courbe qui se situe au dessus de la ligne médiane indique une capacité maximale, le temps idéal pour agir avec la fonction en cause.

  • Une courbe qui se situe en dessous de la ligne médiane signifie une capacité minimale, une capacité en état de recharge. Vaut mieux ménager cet aspect, lui donner repos et considération puisqu'il le réclame . Prendre soin de sa santé, éviter les situations émotives trop fortes, remettre les décisions importantes à plus tard, selon la courbe en jeu.

  • Outre la position des courbes, qui détermine les états de charge et de recharge, il y a des jours critiques auxquels il faut porter attention de façon plus spécifique. Ce sont :

    1. les jours où deux courbes se croisent. Ces jours, même situés dans la zone supérieure, sont critiques parce que deux forces se croisent et s'influencent l'une et l'autre au lieu de travailler ensemble.
    2. les jours où une courbe passe le seuil de la ligne médiane. On pourrait dire ici que c'est le choc du passage du négatif au positif et vice-versa, qui amène une nécessité d'adaptation au changement et donc une vulnérabilité plus grande.

Ustekki resmin kaynagi: www.my-diary.org

4 comments:

Anonymous said...

Zaman zaman boyle hissediyor insan. Birseye baglasan olmuyor, bagimsiz biraksan olmuyor ama -benim in en azindan- aslinda sebebi oluyor. SIkIntim varsa gece uyuyamam. Gece yatinca olabilecek sebepleri bir bir dusunurum. Icimi geciren, offf yaptiran genelde ta kendisi oluyor. Gucum varsa cozuyorum yoksa gecmesini bekliyorum. Yazini cok iyi anladim. Haaa bir de kocakari formulu var. Ac pencereni "Altmis yetmis, cikmis gitmis. Daglara taslara" de.

Cihan said...

By yaziyi okuyunca Asli benim ruh halimi dillendirmis dedim. Ne zamandir benim de ustumde bir agirlik var. Spor bize yaramadi mi yoksa! Ya da gunesli havaya alistik, bahar sendromu mu yasamaya basladik? Icimden bir ses kocanin pesine takil uc gunlugune de olsa Istanbul'a git diyor. Hava degisikligi olsun diye. Kararsizim...

Asli A. said...

Demek ki birtek ben degilmisim... Koca kari formulunu denicem! Komsular delirmis bu turk derler :P

Valla git bir hava al gel derim Cihan ama inan dondugunde kaldigin yerden devam edersin :( Insallah yanilirim..

Burcu Demirel said...

aslicim,
cok haklisin..firsatin varken su bebek olayini aradan cikar derim..hazir burda kalabaligiz,onun elinde bunun elinde buyur gider ;)yarin sunu yaptim, bu ise basladim derken vaktin olmaz iste, iyi dusun ;) benim vaktim yok ama bence siz sole kurslara murslara gitseniz ya? demek spor kesmedi sizi..yemek kursu, craft kurslari filan. tamam iyice ev hanimi modune girmis gibi olucak ama ;) ha bi de bebek bakiciligi opsiyonunuz var, gunleriniz cok dolu gecer. dusunursen tanidik biri var :)