Monday, April 14, 2008

Beyaz Cikolatali CheeseCake

Cay esliginde kisirlarin yaristigi guzel bir ogleden sonra, Cihan'daki eski yemek dergilerini karistiriken, gozlerimi alamadigim bir tarifle burun buruna geldim. Beyaz Cikolatali Cheesecake!!

Cheesecake'i hepimiz severiz ama ozellikle beyaz cikolata ile yapilan bir tarif bulunca sevdicegime supriz yapayim dedim :) Oldu mu ? Oldu!

Ilk Cheesecake denememdi ve aksakliklara ragmen cok da guzel oldu derim :) Hic de mutevazi degilimdir. Hmppf!! :P




Tarif Prima Cuisine Gourmande dergisinin mayis 2007 sayisindan

Beyaz Cikolatali Cheesecake

6-8 kisilik
Kolay ve ekonomik.
Hazirlama suresi 30 dk.
Pisirme suresi: 1 saat 15 dakika.
Dolapta bekleme suresi: 3 saat

Malzemeler


- 175 gr cikolatali biskuvi
- 600gr suzulmus fromage frais/taze peyni =labne
- 3 beyaz cikolata tableti ( *)
- 175 gr seker
- 20cl creme fraiche/cig krema (yoksa eger, krem santiy de kullaniliyor)
- 4 yumurta
- 1 yemek kasigi sivi vanilya
- 20gr maizena/nisasta (2yemek kasiginda eritin)
- 75gr yumusak tereyag (+ 30gr kek kalibini yagmak icin)

***

1/ Tabani cikan, kelepceli bir kek kalibini iyice yaglayin. Tabanina yapismaz pasta kagidi koyup yeniden yaglayin.

2/Biskuvileri minik parcalara kirin, yumusak tereyag ile iyice birbirine karismasini saglayin. Kek kalibinin tabanina karisimi ezerek ve sikistirarak yayin. (Biskuvi tabaninin siki olduguna emin olun yoksa dagilir!) Serin bir yerde bekletin.

3/Firini 150C dereceye getirin. En kisik ateste, kremayla birlikle kucuk parcalara bolmus oldugunuz 2 tablet beyaz cikolatayi eritin. (ben blenderdan gecirdim iyice kirilmasi icin)

4/ Suzmus oldugunuz taze peyniri seker ile cirpin . Tek tek yumurtalari ekleyerek cirpmaya devam edin. 2 yemek kasiginda eritmis oldugunuz nisastayi, vanilyayi ve eritmis oldugunuz kremali beyaz cikolata karisimini da ekleyerek iyice cirpin.

5/Karisimi biskuvi tabaninin uzerine yavasca dokun ve 1 ile 1 saat 15 dakika arasi pisirin. Baktiniz ustu kizaracak gibi, aluminyum folyo ile ustunu kapatabilirsiniz. Kek pisirir gibi, batirdiginiz bicak eger islak degilse pismis demektir. Pisince, firini sondurup, keki firindan cikarmadan 20 dakika icerde tutun. Cikarinca da sogumasini bekleyip, sonra en az 3 saat olmak uzere buzdolabinda bekletin. (bir gece beklemesi daha iyi oluyor)

6/Servisten once, yavasca kelepceyi acin ve keki dikkatlice bir tabaga kaydirin. Sebze soyma aletiyle kullanmadiginiz 1 tablet beyaz cikolatayi rendeleyerek kekin ustunu susleyin.


Afiyet Seker olsun :)

Tarifle ilgili birkac onerim olacak:

(* ) Aldigim beyaz cikolata tabletlerinin her biri 200gr'likti, o yuzden kekin kendisi icin 400gr cikolata kullanmis oldum. Tarifteki 175gr sekerle birlikte bana cok tatli geldi. Benim kullandigim 400gr cikolata icin bence sekere ihtiyac yok. Ben bir dahaki sefere sekeri es gececegim. Ama sizin aldiginiz tabletler 100gr'lik ise belki de tarifteki seker normal gelebilir.

Orijinal tarifteki gibi cikolatali biskuvi kullandim ben ama onun yerine Eti Burcak, Eti Yulafli veya Belcika ve civarinda yasiyorsaniz Speculoos'la da cok guzel olur tabani :)

Taze peyniri (labne) ve kremayi yagsiz olanlarindan kullandim (hani zaten kalori bombasi birsey bu, bari azcik masumlastirayim dedim :D)

Biz cok acele ederek sadece 2 saat bekletip yedik, tadi ve dokusu daha oturmamisti :( . Dolapta ne kadar cok bekletebiliyorsaniz o kadar bekletin, cok daha guzel oluyor :)

9 comments:

Anonymous said...

Yummy yummy...Nefis gorunuyor Aslicim, ellerine saglik.. En guzel tiramisu tarifinden sonra bunu da zevkle yapip yiyecegime emin olabilirsin...

Bu arada naber nasilsin.. Eskiden msnden konusuyorduk sen hic oralara gelmez oldun, feysbukta mi eyliyorsun kendini nedir?

Ben yine Ankaraya gidiyorum ay sonunda orda olacaksan goruselim 25Nisan gecesi gidiyorum, 3Mayista donecegim...

Coookkk opuyorum seni, ve en kisa zamanda gorusmeyi diliyorum...

Asli A. said...

Valla dogru diyorsun Buket'cim, ben msn'i tamamen unutmus durumdayim.. dur bi aciim hemen :)

optum kocaman!

Anonymous said...

fromage frais verseydim sana hala duruyor kendileri

Günün Hikayesi said...

Aslicigim, tiramisu tarifi ararken cheese cake buldum. valla bu da harika gozukuyor. Ben sizin eve bir daha misafirlige gelsem olur mu? :-))))))))

Asli A. said...

Ehehehe :) Tabii ki gel, istedigin zaman gel :) Bir dahakine o zaman beyaz cikolatali cheesecake yapilacak, anlasildi..

Aklima birden " misafir ol gel bana, borekler acarim sana" sarkisi geldi :P

Haydins said...

Ee ben biliyorum Bruksel Lahanasini, arada ziyarete gelirdim ama bu aralar unuttum galiba hemen ekliyorum takip ettiklerim listeme yoksa unutuyorum boyle :)
Hatirlattigin iyi oldu..
Sevgiler..

Asli A. said...

Ekle diye soylemdim ki :) sadece ben ekledim seni, hani haberin olsun.. ekledi kacti demesinler :)

Haydins said...

Tabi ki ,anladim ekledin diye eklemedim ama ben ofisde reader kullanmadigim icin eklediklerime girip bakiyorum hergun..Eklemezsem unutuyorum ne var ne yok diye ziyaret etmeyi..

lale said...

Merhaba Lale ben... beyaz cikolatali cheesecake tarifi icin coooook tesekkür ederim :)) deli gibi ariyordum sayende buldum, hemen denicem! Sevgiler