Tuesday, September 20, 2011

Kole Isaura

O odayi duzelt, surayi tasi, bu depoyu yeniden duzenle, atilacaklari at, verilecekleri ver, goturulecekleri ayir, kalacaklari duzenle; yeni bir dolap al, icini birakacagin esyalarla doldur; babanin 2 senedir rica ettigi ama senin hep ihmal ettigin kutuphane hayalini gerceklestir; ikea'dan kutu kutu kutuphane tasi, monte et, yerlestir; ruh sagligin icin spor ve yoga yap, enerji versin, vitamin depola diye taze meyve suyu icmeye calis; anneyi her gun disciye gotur; manikur yaptiracagin gunun hayalini kur, cikan beyaz saclarini her gordugunde 'ben boyle nasil dolasiyorum' de; kosturmadan dolayi verdigin 3 kilo icin sevin; doktor islerimi gitmeden halledebilecek miyim de; agregasyona da giricez ama nasil gircez diye kara kara dusun; butun isleri bitirince kaplicaya gitsem mi ki diye hayaller kur:  yeniden yararilmis sekilde sac, kas, biyik, el ayak 4/4'luk sekilde kuaforden cikacagin gunu dusunurken bile gozlerin dolsun...

Gundemim budur arkadaslar.. 2 haftadir kole gibi calisiyorum, kendime tatil verecegim gunun hayalini kuruyorum!

Vzzzzzzt hizli film seritleri seklinde gozumun onunden gecen sahneler: Ankara, Roma, anne&baba'yi Italya'da gezdir, Roma'ya veda, salya sumuk, tekrar Ankara, valiz topla, evi kapa, son gunlerin tadini cikar, vedalar medalar hooooop .....ileriye sardim, veee:

NYC'de birinci gun:

Sil bastan ev kur!!!

Evin her odasinin olcusunu tek tek al, hepsini kafa defterine not et; once bir piyasa arastirmasi yap ama en kisa zamanda karara bagla ve (muhtemelen ikea!) butun ev mobilyalarini tek bir adresten almaya ozen goster; elindeki listenle mobilya dukkanina git.... (hadi sans senden yana ve boya badana ihtiyaci olmadigini varsayiyoruz evin!)

koltugu, sehpasi, yemek masasi, sandalyesi, bufesi, halisi, Tv kosesi, muzik kosesi, calisma masasi, tablosu, kutuphanesi, lambasi, avizesi, banyo paspasi, ecza dolabi, sabunlugu, wc fircasi, dus perdesi, mutfak perdesi, kahve makinesi, tost makinesi, kettle'i, mikro dalgasi, masasi, bicagi, kepcesi, kesme tahtasi, suzgeci, tenceresi, fincani, tepsisi, kupasi, tabagi, bardagi, canagi, masa ortusu, catali bicagi, pecetesi, havlusu, aynasi, yastigi, yorgani, carsafi, nevresimi, yatagi, elbise dolabi, ayakkabiligi, bilgisayari, televizyonu, interneti, kablolu yayini, gsm operatoru, tarifesi, marketi, kuru temizleyicisi, manavi, balikcisi, esnafi, mahallesi...........  diye diye yeni bir ev, yeni bir hayat KUR !


Butun GOCEBELERE, GURBET KUSLARINA, KOLE ISAURA GIBI CALISAN EV KADINLARINA,  BENIM GIBI Y MESLEK GRUBU ESLERINE....

 IBO'DAN ALLAHIM NEYDI GUNAHIM gelsin!!




6 comments:

Ande said...

Hayraninizim, bi imza alabilir miyim?

Asli A. said...

O sizin teveccuhunuz efendim :))

Katakulli Perisi said...

Beni en cok eski evin kira kontratini kapatmak ve yeni ev icin ev sahibi ile kontrat yapmak yoruyor... Daha bi de ev arama kisimlari ve emlakci hikayeleri var ki hepsi ayri ayri yazi konusu :)))

GiP said...

Y meslek gurubu ne? Ayy Asliii kol kirilir yen icinde kalir, ben de sana benimkileri yazsam. Su Ibo'yu bir kere de benim icin caldir bre gurbet kusum.. Sen halledersin yankeem benim. Ahhh ahhh ne doluyum bir bilsen, sen bana bir Muslum de cal en iyisi

Deniz said...

Ah, ah. Bilmez miyim. Sik disini o patiye donmus eller de duzelecek elbette.

Gercek bir rahatsiz oldugumu bu satirlari okurken ozendigimi farkedince anladim. Bunlar da zevk be, uzun zamandir da tasinmamistim.Simdi bunu diyenler sana kufur etmis gibi geliyor ama vallahi hos.

Asli A. said...

@katakulliperisi:

farkindaysan o detaylara hiiiic girmedim. Bir de onlari yazmaya baslasak gurbet temali, 3 saatlik bir arabesk film ceviririz, basrolde de sakin 3 numarali bakisin sahibin oynayacagini sanma; yok, yoook orada da kucuk emrah kasli bruksellahanasi kapar basrolu!!! Icimden gurul gurul Orhan gencebay'in batsin bu dunyasi fiskiracak simdi :D


@GIP:

X, Y, Z... tayin yapan, gurbet ellere suruklenen meslek gruplari iste :( G'cim, gulum' sana once bir muslum gelsin, sonra da seninle basbasa verip bir gurbet kusu kitabi yazalim be canim. Sen cocuklu versiyonunu anlatirsin ben; ben bol tasinmalisini.. belki calismayi da birakir kendimizi spa'dan spa'ya atarken buluruz :)))



@Deniz:

Uzaktan davulun sesi hos gelirmis zaten :P
Ama dedigin gibi o pencelerin tekrar insan eline donecegi gunu iple cekiyorum (pati kelimesini kullanamayacak durumdalar !!)