Thursday, February 8, 2007

Gecmis olsun ve tebrikler :)

Gecmis olsun ve tebrikler :)

Dun aksam Ilker'in patronu ve hanimefendiyi yemege aldik. Simdiye kadar verdigimiz en onemli yemekti. Sag saglim, kazasiz belasiz atlattik, gecmis olsunnn ve tebrikler :)

Menumuz da gayet guzeldi ama porsiyonlar biraz fazlaymiss :P

Antre olarak yarim avokado icine karides koktey verdik, ilk basta kisi basi bir avokado dusunmustuk ama baktik ki yemek cok, porsiyonu kuculttuk :)

Ana yemek olarak.. bende ki de iyi cesaret aslinda, ilk defa denedigim, BBC Good Food dergisinde gordugum, portakal sulu- kus uzumlu ve cam fistikli somon ve morina baligi verdik. Inanilmaz guzeldi, bu BBC Good Food gercekten de coook basarili, her seferinde inanilmaz guzel oluyor tarifleri.. tabii bir de sotelenmis patates ve garnitur vardi yaninda.. cok oldu, bir dahakine garnituru cok az tutucam, yazik, eziyet oldu resmen tabaktakini bitirmek :(

Tatli olarak da tiramisu yaptim, bu seferkine nazar deydi. Oldu, ama herzamanki gibi cooook guzel olmadi :( uzuldum.. kedi dili biskuvilerini az kahvelemisim :(

Bunun disinda tabii ki cok keyifli bir aksam gecirdik. Ben hanimefendiye bayiliyorum zaten, cok tatli, cok icten ve coook kibar ve klas bir bayan :). Valla cok keyifli gecti, ben azcik stres olmustum ama hanfendi'nin ve beyefendinin rahatligi ve samimiyeti ve ilker servisin de guzeldi, hersey dort dortluktu demesi de beni cok rahatlatti, ok dedim bu sefer guzel oldu.

Verdigimiz diger bir yemekte benim yemeklerim sogumustu servis edene kadar da.. cok uzulmustum gercekten de :( O yuzden artik firinda kuzu but yapmaktan cekiniyorum onemli yemeklerde :( var midir bunun bir puf noktasi? Onceden pissin de aman pismedi, yetismedi diye stres olmayim dedim. Firinda da birakmak istemedim, kurur diye.
Bu seferde buz gibi olmustu :(



Duyan da hayatimiz yemek vermekle geciyor sanicak, ama valla bu aralar oyle. Her hafta bir yemek veriyoruz sanki, hatta bazen haftada ikiye cikiyor (bu hafta olucagi gibi).
Gecen cumartesi gunu de cok guzel bir sushi aksami yaptik evde. Ilker-san tam bir sushi master'i seklinde guzel guzel elleriyle besledi bizleri ehe ehe.. enfesti enfessssss
Bu Cumartesi tekrarlicaz bu olayi.. agzimin sulari simdiden akmaya basladi :D

Evde sushi yapmak bu arada gercekten de kolay ve maaliyeti cok dusuk oluyor, restoranlardaki fiyatlarla kiyasladiginizda inanilmaz kar marji koyuldugunu anliyorsunuz. Isin iki puf noktasi var, birincisi aldiginiz baligin cok taze olmasi, biz burda Stokel'de, Dumon meydaninda coook guzel bir balikcidan aliyoruz, valla ahbap olduk ordakilerle.
Ikincisi de sushi pilavini tutturmak. Ilker'le ilk sushi yapisimizda pilav katir kuturdu, acelemiz oldugu icin buzdolabinda sogutmustuk, ama sonradan ogrendik ki, bu pilavin sertlesmesine sebep oluyormus. ben bir ara sushi tarifi de veririm, resimli falan :)

Benim blog' da giderek yemek uzerine olmaya basladi.. eee ne demisler can bogazdan gelir :D
Bir boga burcu olarakta cok duskunum guzel yemeklere ehe ehe :))))

***************************



Bunun disinda neler var neler?
Hmmm.. Bugun kar var bruksel'de :)
Bu resmi bu sabah saat 8:30da cektim.. Cok guzel yaaa.. ozlemisim kari :)

Bu sabah bir de guzel bir haberle uyandim, Gent'de yasiyan arkadasimin bebisi dogmus dun sabah :) Ayyy.. icim bole bir hos oldu ki anlatamam, allah anali babali buyutsun. Bugun gitmek istiyorum ama aksama rusca dersim var, ilk ders oldugu icin de kacirmaktan korkuyorum.. hmm ama trenle gitsem.. yetirsirim ya.. evet evet, ben bugun arkadasimi ve bebisini ziyarete gidiim :)

Evet, bu arada ispanyolcaya kayit olmaya gidip rusca dersi alan da baskasi var midir merak ederim :D
Sali aksam gittim, buyuk bir heycanla, yolda kaybola kaybola- o aksam da kar yaigordu :)- gittim , bekledim, bekledim, gelen giden yok... ne hoca, ne ogrenciler... Kendi kendime acaba bu kursa bir tek ben mi kayitliyim da hoca gelmedi die de dusundum bir sure.. hala bilemiyoruz ne oldugunu -ben ve sekreter hanim- ama sanirim hoca hastaydi ve herkesin haberi vardi benim disinda :D
Tipis tipis evime geri dondum. O aksam ilker'de baska bir yerde ispanyolca dersi icin hocayla konusmaya gidicekti, dersi de 21:30da bitiyordu.. Ilker'i arasam mi acaba dedim once, hani belki o da derse girmemistir. Sonra, derse girmediyse evdedir.. hmm ben simdi aramiim, evdeyse de basarim onu :D die abuk bir dusunceye kapilmis bir sekilde buldum kendimi :D ne demekse basmak? neyi basicaksam? aha aha :D evet kendisine de anlatim bu dusuncemi :P valla neyi basacaksam aha aha aha.. ve evet, ilker evdeydi :P (allah kimseye bole dusunceler vermesin, ve boyle dusunceleler hicbir zaman gercek olmasinnnn- AMIN)

Kar yagisi durmus :( aksama da erir o zaman bu karlar :((((

7 comments:

Yesim said...

Merhaba, siteni tesadüfen buldum ve işte bizim gibi Brüksel'de yaşayan biri daha dedim:) Yemek tariflerin de çok güzel, ben de mutfağıma beklerim.
Sevgiler,

Anonymous said...

Aslicim canim kendin calip kendin oynamayasin diye bi mesajla bloguna katilayim dedim...

Simdi burdan ne yazayim msnde gorusmek uzere diyim sevgilerimi yollayim.. Bu arada yemeklerin harika gozukuyor ellerine saglik... Yeri gelmisken de belirteyim Asli supeeer yemek yapar, harika kahvaltilar hazirlar, en super kurufasulyeyi yapar ki Almanyadan Bruksele ucma sebebi olur... Ilker kizacak biliyorum ama Aslinin yemek konusunda ne kadar basarili oldugu Ilkerden belli oluyor:)

Opuyorum ikinizi de, bole blogdan opme oluyor mu bilmiyorum, olmuyorsa silersin Aslicim...

Anonymous said...

Kizim neden haberimiz yok boyle bir blog sitenden? Okurken seni gozumun onunde canlandiriyorum, cok keyifle okunuyor - cok ara vermeden terkar yaz taaam mi? Valla o guzel yemeklerden ben de istiyorum ona gore! Ilker'e de cok sevgiler! Hadi gelin artik cok ozledik!

Aslı Cin said...

Adaşıma merhaba demeye geldim, bu aralar bloglara vakit ayıramıyorum ama zamanım olunca eski postlerını da okuyacağım, çok fazla ülke gezerek yetişmen çok ilgimi çekti, görüşmek üzere.

Asli A. said...

sevgili zhk :)
canimmm, ben de cok ozledim cok cok hemde.. gelicez gelicez.. ya da ben gelicem diim :) cok yakinda cok :) sana da yaparim guzel mamalar.. ama sen de gel buralara olur mu??

buketcim,
op sen bizi op, blog'u msn'i fark etmez: mucks.

Yesimcim, artik bir de yemege gelicem mutfagina:)soyle oturup butun blogunu okuyacam bastan sona kadar.

Sevgili adasim,
hosgeldin, gene beklerim :)

Anonymous said...

Aslı'cım blog'un süpermiş!! bu kadar geç haberim olmasına üzüldüm (facebook'ta gözümden kaçmış yaw), okunacak çoook şey var daha ama bu eğlenceli yazıyı okumuşken annemden aldığım tüyoyu aktariim :) fırında bişi pişirince üstünü alüminyumla sarıp, fırında bekletirsen (payrekste hep azcık su bulunmalıymış) yemek sıcacık ve kurumamış oluyormuş :)
ellerine sağlık!!
not: bana da bi japon arkadaşım sushi yapmayı öğretti, artık bi gün tezgah açarız :p

Asli A. said...

Zeynep'cim hoşgeldin :)
Püf noktası icin Anneciğine ve sana teşekkür ederim :) Gerçekten de insan üzülüyor yemeğinin kuruyup soğumasına. Sushi tezgahı da güzel fikir :P

Afrika yazısını ve crossing the congo videosunu bulduğunu tahmin ediyorum :) Özellikle video neler hissetirdi merak ediyorum.

Şimdiden sınavlarda başarılar, 2008de görüşmek üzere :)