Thursday, February 15, 2007

Gunesle uyandik bu sabah

Bu sabah uzun zamandir ozlem duydugumuz kocaman bir gunesle uyandik :)
Butun evin icini saran o guzel gun isigi ile hic mirin kirin etmeden borek bile yaptim sabah sabah :)

Bu resmi de demin cektim, saat 16:00 oldu burda ama hala kocaman bir gunes var gok yuzunde..

Ilker gecen gunlerde hep nicin bu kadar zor uyanir olduk sabahlari diye sorgular olmustu kendi kendine.
Ben de annemin bana soyledigi laflari her seferinde takili plak gibi soyler olmustum - cevaplarim ama hic tatmin edememisti simdiye kadar. Sonra Scientific American miydi yoksa Scientic mind mi hatirlamiyorum -o kadar cok bilim dergisi alirsa bole olur, takip edemiyorum valla :)- orda bir makalede okumus ve aradigi cevabi buldu sonunda..
Aslinda gene benim annemden duydugum ve her seferinde soyledigim 'buranin ikliminden' tezimizle ayni kapiya cikmasina ragmen, ilker bilimsel bir cevap alinca cok memnun oldu. Evet gun isigi eksikligi, yani biolojik saatimiz surekli karanlik oldugu zaman sasiriyor ve kendini adapte edemedigi icin de surekli bir uyku ihtiyaci mesaji veriyormusssss :P.
E iste benim dedigimle ayni kapiya cikiyor, iklimi buranin bole yapiyor adami :) Annem her zaman bilir herseyin cevabini, bilimsel sekilde soylemese de :D.

Canim annecim benim.. Simdi babam ve abimle ortak olup anneme takildigimiz anlar geldi aklima :) Seni cok seviyoruz annecimmm... ve ben.. ben.. ben cok ozledim hepinizi :'(

Eveeet bugun bu guzel gunesi bulmusken ben butun pencerelerini actim evin :) , aslina ne gibi bir fark oluyor anlamadim ama, herhalde psikolojiktir.
Bir de gunes vurunca salon camimin ne kadar kirli oldugunu gordum ve utandim :(

Ne diyordum ben? evet buralarda cok kiymetli olan guzelim gunesten bahsediyordum dimi.. Evet, aslinda her ne kadar iklimi kotu bir cografyada bulunuyor olsak ta, yigidi oldur hakkini yeme derler, ben de buranin en sevdigim cografi guzelligini soyleyim bari : yaz aylarinda saat gece 11e kadar hava kararmiyor :))))
Nasil guzel bir olay anlatamam.. saat 22:00 olmus hala hava aydinlik, bole sokaklardan iceri giresi olmuyor insanin :) Iste busunu cok sevdim ben Belcika'nin.. e tabii bir de yesilini. yukardaki resime bakar misiniz? :) yesil yesil valla. Gozumuz gonlumuz yesile doysun azcik :)

******

Dun aksam bir de ilk defa basindan sonuna kadar bilincli bir sekilde Dr Zhivago'yu seyrettim.
Biz bu aralar hep boyle yoklugu cok guzel bir sekilde ele aldiklari filmler seyreder olduk. Iki gun once de Russel Crowe'un oynadigi
Cinderella Man'i seyrettik.. (ben cok agladim cooooook )

Neyse, Omer Serif'e bir kere daha hayran oldum ve bu filmin de neden klasiklerin arasinda yer aldigini cok iyi anladim... ve simdiye kadar niye seyremedigime anlam veremedikten sonra ilker'in 1.5 saat emek vererek yapmis oldugu guzel irmik helvasini yedim :) Ellerine saglik, cok guzeldi- ki ben sevmem irmik helvasini ama bunu cok begendim :)

Bugun rusca dersi icin de 1977 yapimi bir rus filmine gidecegiz sinifca. Icim disim rusca olmaya basladi valla :)
Ama bole memleketinde olmadan, ana dili rusca olmayan birinden de olmuyor ya rusca ogrenmek ( cok mu onyargiliyim acaba??) Tadi damagimda kaliyor dicem ama tarif edebilmis degilim bu hissi :( Eksik kaliyor birseyler.. hah evet, eksik kaliyor iste tam anlamiyla..

Aman sizler eksik kalmayin bu hayattan :)
Nasil ama? guzel bir bitis oldu valla ehe ehe
Siz siz olun eksik yasamayin hayatinizi :)

Sevgiler,
Asli

5 comments:

Anonymous said...

Ilk yorum benden gelsin o zaman...

Kara Afrika'nin tozu, dumani
Karismis Leonidas ile Godiva'ya
Asli kiz blogcu olmus
Yazmis, yazistirmis, surmus, surusturmus
Hosgelmis internet dunyasina...

Ferhat Alkan

Anonymous said...

Ilker pirlantadir, pirlanta...Kasikci Elmasidir o...Kah yalcin kayaliklarda kartallara yarenlik eder, kah kongo nehrinde ruzgar sorfu yapar, kah irmik helvasi dagitir kusluk vaktinde...ama tek tas pirlantadir benim guzel ve yigit ve hatirsinaz arkadasim...Sahane bir insandir o...Onu sevmeyen karsisinda beni bulur...Onu sevmeyeni ben de sevmem, hatta onunla kotu konusur, bir yandan da budakli odunu sopa icin hazirlarim inceden ve usuldan yavas yavas birdenbire, aniden ve ansizin...

Yine Ferhat

Asli A. said...

Ehe ehe ehe :D
Ferhat the pashtun :)
hosgeldin bruksel lahanama :) seni sanal alemlerde gormek ne guzel hatta yorumlarini okumak daha da bi guzel :)dokturmussun masallah
daha da yaz, daha da doktur ailecek (ben ve ilker hani simdi yanlis anlasilma olmasin) okuyalim, gulelim, dusunelim sayende :)

Ben zaten hep derim: Ilker'im bicim bicim, olerem ilker'im icin :D ehe ehe..

Gizem said...

Blogunu sans eseri gordum, pencereden cekilmis resmi gorunce de sasirdim. Ayni caddedeyiz, 332 numara bizimki. Sizinki??? :)

Asli A. said...

bitmek bilmeyen 296 sirasindayiz biz de :)
ee sanal alem komsulari bile burda mi bulusturacaktin? :)