Monday, September 24, 2007

Arabasiz Bruksel

Dun Bruksel'de arabasiz gundu :) Yani sabah 9 aksam 6 arasi butun motorlu tasitlara trafik kapatildi (toplu tasim araclari haric tabii).

Gecen sene de ayni organizasyon olmustu ama bu sene, herhalde Ilker'in rollerblade almasiyla da alakali, pek bir heveslendik bu arabasiz Bruksel sokaklarinda dolasmaya :) Cumbur cemaat (bu bizim icin 5 kisi demek :D) iki bisiklet, bir rollerblade ve bir de balkon muhabetiyle pek bir tadini cikardik dunku guzel havanin ve sessiz bruksel'in...

En komigi, bizden baska da balkondan gelip gecenlere laf atip dedikodu yapan da yoktu herhalde :P Genetik sanirim bazi seyler ;)

Dusunduk bir de, buna benzer birsey Istanbul'da da yapilsa nasil olur diye... Bir pazar gunu butun gun arabasiz olacak butun sehir :)) Aslinda cok guzel olacagina da inandik ama sanirim gene genetik mirasimizdan oturu, birazcik suyunu cikarip, her kose basinda bir mangal yakilirdi butun istanbul'da :) (valla benim de burada aklimdan gecmedi degil hani)

Bir sene boyunca binmedigimiz bisikletlerimizin pasini attik... attik atmasina da, benim bacaklar ve toto da isyan bayraklarini cekmisti aksam oldugunda :)

1 comment:

Gizem said...

Insanlara hava kirliliğinin ve gürültünün aslında ne kadar rahatsız edici olduğunu hatırlatmak istiyorlarmis bozel gunde. Hatta o gün karbondioksit ve nitrojen oksit gibi ölçümler de yapılıyor ki fark hem ibret-i alem olsun hem de devlet gerekli önlemleri alabilsin.
oyle derler.
neyse sizin de balkon keyfinize sevindim. azmettiniz basardiniz