Tuesday, February 26, 2008

Mutfakta neler oluyor?

Ustumdeki tembellik ve uyusukluk geciyor gibi olsa da, depresif modum iki gundur yagan yagmur ile gene dibe vurmak uzereydi ki, mutfaga attim resmen kendimi..

Ask acisi ceken her kadinin kucaginda koca bir kutu dondurma goruruz ya romantik komedilerde, benimkisi ask acisi olmasa da, depresyonun alaturka hali de kendini su sekilde ifade etti sanirim :

2 cesit kek, top top kofte (bazilarimiz buna sulu kofte der) ve hizimi alamadim simdi de kalan kiymamla izmir kofte yapip firina attim.

Bunlari artik kim yiyecekse?! Aslinda ben yerim, bana bakmayin ama olan Ilker'e oluyor hep. Hanim 2,5 porsiyon yerken Beyin yarim porsiyon yemesi hic bir delikanliya yakismazzz :). Ayiptir soylemesi ama fil gibi yiyebilme kapasitesine sahip bir bunyem var. (utanirim restoranlarda doymadim ben demeye mesela :P). Allah'tan artik eski performansini gosteremiyor metabolizmam..

Gercegi soylemek gerekirse, depresif modumda yavas yavas gecmeye basladi hani, saka maka sanirim yemek yapmak iyi geldi bana.. Aslinda ekip calismasi oldu bugunku mutfak cilginligimiz. Ben bir yandan top top kofteyi yaptim, Cihan'da kakao'lu islak keki ve ikinci kekin hamurunu hazirladi benim icin :)

Kacak cinli cocuk isciler gibi eve gelen herkesi soktum mutfaga :) Birileri korktu kacirdi hemen cocugunu ama :P




Neyse, benim keyfim yerine geldi.. Itinayla moral yukselten tarifi de hemen veriyorum :
2.5 bardak un, 1 bardak seker, bir kasik kabartma tozu ve mutfakta is paylasimi/laklak yapilacak arkadaslar :))

7 comments:

Gizem said...

Ne guzel olmus o kek oyle! Valla super ekuri olmussunuz siz.

Yargisiz infaz yine de..

Anonymous said...

Ellerine sağlık kek çok nefis görünüyor. Evet yemek yapmak bazen terapi bazen de kabus olabiliyor. İnsanın sarılıp sarmalanmaya ihtiyacı olduğu durumlarda iyi geliyor. Ama iyiysen her gün mutfak, her gün yemek biraz sinir ediyor insanı :) Sevgiler...

Anonymous said...

Kek tarifi istiyoruuuzzz.

Asli A. said...

Cok haklisin gulumseyis, her aksam sofraya ne koyacagim derdiyle mutfaga girmek ne verimli oluyor ne de depresif ruhlara iyi geliyor..

Sen kacir cocugunu, bak ne guzel cirak olarak egitecektik biz onu :) Bari kekin tarifini Blog'a yazayim ben bir ara :) Afiyet seker olsun.

Emegi gecen herkese de tesekkur edilir.. mutfagimiza malzeme alabilmemiz icin gece gunduz calisan Ilker'ime, corba icmeye gelip kendini mutfakta bulan Cihan'a ve mutfakta mini anti-aging dersi verip kacan komsugillere :)

Burcu Demirel said...

kek de super olsaymis yaaaa..neyse, komsuda piser bize de duser bigun herhalde ;)

Haydins said...

kek cok gusel gorunuyor..Depresyona iyi gelen kek diye yazdim tarifi benim oldugum memlekete yakinlarda bahar gelmezse bol bol yapip yerim :o)
Sevgiler..

Asli A. said...

Komsuda pisti size de dustu, oh be :) Valla uzulmustum okudugumda, neyseki telafi ettik :)

Priviet!!
Haydins duuuur..Bu yazidaki tarif yalanciktan tarif. Gercegini bir sonraki yazimda verdim :)
Tam bakamadim basimin agrisindan bloguna ama Moskova'yi gorunce valla icim eridi.. :)
Sevgiler.