Friday, March 7, 2008

Vahsi Yumurtasiz ama Cikolatali Depresyon Keki


Yazacam yazacam diyorum ama ilham perim greve cikti calisma kosullarini begenmeyip :(

Bugun daha da bir keyifsizim, sanirim sabah yapilan dolgularin sersemligi var hala sutumde.. halbuki gelir gelmez dinlenmek icin azicik yattim ama, bu sefer de basima agrilar girmis sekilde uyandim.. Neyse, hemen bir onceki yazimda bahsi gecen cikolatali kekin tarifini veregim de bu seferde PC basinda oturmaktan agrimasin iyice basim.. ay amma miz miz basladim ben de yazima.. ay benim bile icim sIkIldi yazarken.. aaaa.. soyle bir silkiniiiim!!! Tarif BBC Goof Food'un mart sayisindan

Yumurtasiz Cikolatali Kek

85gr erimis tereyag veya margarin
2 yemek kasigi Golden Syrup (ilk denememde Maple Syrup koydum, ikincisinde hic birsey koymadim)
1 yemek kasigi vanilya (ben bir paket vanilin koydum)
300gr un (aslen self raising flour konuluyor)
100gr seker
25gr kakao
1 paket kabartma tozu
300ml kaynar su

Cikolatali glazur
100gr parcalara bolunmus siyah cikolata
3yemek kasigi golden syrup
3 yemek kasigi su

Firininiz turbo ise 160 dereceye, gazli ise 140 dereceye getirin. Yuvarlak bir kek kalibini yaglayip hazirda tutun.

1/ Isiya dayanikli bir kaba erimis yagi ve vanilyayi koyun (Golden veya Maple Syrup kullaniyorsaniz onu da ekleyin), uzerine 300ml kaynar su ekleyip kisa bir sure cirparak karistirin.

2/Karisima unu, sekeri, kakayu ve kabartam tozunu ekleyip putursuz kivama gelene kadar cirpin (mikser'e gerek yok). Karisim kivama gelince kek kalibina dokup en az 30 dakika pisirin.

Tarifte 50-55 dakikada piser diyor ama 45dakika sonunda bizim kek kurumustu bile. ikinci denememde 30dakika'da pisti. Kendi firin ayariniza gore, kekiniz pisinceye kadar bekleyin. Islak kek olmasi gerekiyor ve kendinden kabaran un kullaniyorsaniz kabarmasini bekleyin.

Kekiniz pisince firindan cikarip bir 10dakika en az kabinda sogusun. Kaliptan cikarinca

3/Cikolata sosunu yapmak icin malzemeleri isiya dayanikli bir kaba koyup ya mikro dalga firinda ya da bain marie usulu sicak eritip iyice karistirin. Kekinizi servise cikarmadan once sos ilikken ustune dokun.

Afiyet Seker olsun.

7 comments:

Yesim said...

Ellerine saglik, cok guzeldi :)

GİZEM ŞIVKA PİDECİ said...

Bence ismi super olmus, Derya baykal'dan daha yaratici gordum seni

Sweety said...

ellerine saglik aslicik cok guzeldi :D cikolatada ne sihirli birsey dimi ama depresyona birebir. gerci bizimkiler icin bir kac yuz cikolatali kek gerekiyor sanirim :D

Haydins said...

:) sana da privet..Asil tarifi yazalim madem onceki yalanciktandi..
Moskovayi gorunce nasil icin isindi bu arada ,bana da soyle ben donuyorum burdaaa..

Ebru said...

Çok leziz gözüküyor,iştah kabartıcı da golden syrup nedir?onun yerine başka birşey konulamaz mı yada hiç koymasak olur muu? :(

evrenbal said...

siz de gordunuz mu?
http://anneminmutfakokusu.blogspot.com/2008/03/pazar-gunu.html

ulku alanat said...

Aslısko,
Bravo Paskalyayı çok güzel toparlamışsın. Keski bunları bir gazeteye gönderseydin.
Sevgilerle
Annen Ülkü ve Baban Mumin