Thursday, August 14, 2008

Takilmis kanadi gocmen buluta...

Gocebeyiz bir kere, genlerimizde var iste...

Dun harala gurele esyalarimizi nakliyecilere teslim ettik... Ev o kadar bos geldi ki, aksam attik kendimizi sokaklara !

Once bir Belcika klasigi "masa birlestirilmez" Cheesecake Cafe garsonlari, bize Turkiye'ye donme zamanimizin coktan geldigini hatirlatti. Sonra da Belcika'da oldugumuzu unutturan, guler yuzlu Drug Opera'nin tonton garsonu babiskomun bizimle " iste budur Belcika" dusuncesini paylasmasini sagladi. Servis neseli ve hizli, tatli porsiyonlari iste kocaman ve fiyatlar "demokratik" idi.


Gitmeden once hersey daha bir degisik geliyor insana sanki?


Sokaklarini, parklari kisacasi butun Bruksel'i insan gitmeden hafizasina kazimaya calistigi icin mi o kadar pur dikkat heryeri inceliyor ve "sindire sindire" seyrediyorum acaba? Yoksa nostalji ruzgari beni simdiden etkisi altina aldi mi?

Bu hafta son gunlerimizi gecirmek uzere Bruksel'in baska bir semtine, Ixelles'e tasiniyoruz gecici olarak... Bizim semti -Woluwe Saint Pierre'i -o kadar cok benimsemis ve sevmisim ki sanki ihanet ediyormus gibi hissediyorum mahalleme... Bir yandan da Bruksel'i baska, hatta daha kozmopolit ve genc bir semtten kisa da olsa yasama fikri cok heycan verici... Louise bolgesini kesfe cikacagim ;)

Bu satirlari da Bourse civarinda saat 19'da acik buldugumuz tek "internet" cafe'den yaziyorum- AZERTY klaviye ile savas vererek - caktirmadim dimi :P

Zaten bir Q klaviye (nami-diger QWERYTY) bulmak icin saatlerce volta attik sehirde !


Bir sonraki yazimi Ixelles'den yazarim artik ;)

3 comments:

Gizem said...

Asli, biliyor musun tu kaka desem de cogu zaman biliyorum ki gidecek olursam ben de cok ozlerim burayi.

Duzen neredeyse insan ariyor orayi. olsun, sen hem genden hem aileden alisiksin. Yeni duzen yeni aliskanliklar.

Kaldi ki bizim ev bombos ve evde iki tane beklesem pc var. azerty kendileri ama olsun.

Anonymous said...

Merhaba,

15 gün sonra, bir aylığına Brüksel'e gideceğim için, nerede ne yenir, nereleri görmeliyim diye araştırma yaparken rastladım blogunuza.

Bir bilim adamı hassasiyetiyle, bütün önerilerinizi not ettim. Gerçekten çok güzel bir blog hazırlamışsınız. Çok faydalı oldu, teşekkür etmek istedim.

Umarım Ixelles'deki evinizde de keyifli zaman geçirirsiniz.

Sevgiler,

Anonymous said...

Aslı, zor kısmı atlatmıssın. Esyalar gitmis. Darısı başınıza! Son gunlerin keyfini beraber çıkarmayı çok isterdim. Kısmet degilmis. Belki Ankara'da sana bir sürpriz yaparım. Ne zaman geliyosun?